СРЕЩА С РЪКОВОДСТВОТО НА БТПП

19 юни 2020

Членовете на УС на Българо-черногорската търговско-промишлена палата  – Надежда Ванева и  Юлиан Ефтимов се срещнаха с председателят на БТПП Цветан Симеонов. По време на работната среща бяха разменени идеи за създаване и насърчаване на нови възможности за бизнес с Черна гора, която се подготвя за членство в ЕС. Представителите на смесената палата информираха за успешно проведени събития и разговори в края на миналата година в Черна гора в рамките на Дни на България в Подгорица и заседание на смесената междуправителствена комисия. Търговската палата на Черна гора и Българското посолство в страната са взели активно участие при подготовката и осъществяването на събитията.

Симеонов сподели, че сътрудничеството между търговските палати в България и Черна гора има своите традиции – на двустранно ниво и на ниво Европалати. Съществуват още много общи теми и области, в които организациите могат да обменят ценен опит, сред които: дейности в полза на бизнеса от двете страни, европейски проекти и подготовка на страната за членство в ЕС.

Надежда Ванева сподели плановете на смесената палата да осъществи Дни на Черна гора в България през есента на 2020 г., включително изложение и двустранни бизнес срещи в София.

Симеонов потвърди готовността на БТПП да окаже необходимото съдействие за реализиране на събитията. Очаквайте допълнителна информация по темата.

Location:
Tickets:
Free